18 Απριλίου, 2024

Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι για τα voucher;

Νωρίτερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου 2024 και οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι των vouchers θα ανέρχονται, όπως πέρυσι, στους 300.000.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα επισημαίνονται τα εξής:

  • Μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.
  • Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.