20 Μαΐου, 2024

Δεν «πείθει» ο Κασσελάκης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Καμία απολύτως μεταβολή δεν προκαλεί στο πολιτικό σύστημα, επί του παρόντος, η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τα γκάλοπ που τις τελευταίες 48 ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το ίδιο χαμηλό ποσοστό το οποίο είχε λάβει στις κάλπες του Ιουνίου. 

Στη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην ερώτηση για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη το 40% απάντηση πως είναι χειρότερη και ένα 17% το ίδιο κακή. Κάτι που σημαίνει πως η αρνητική άποψη φτάνει το 57%

Στον αντίποδα ένα 14% θεωρεί πως η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του είναι καλύτερη και ένα 12% πως είναι το ίδιο καλή που φτάνει ένα ποσοστό 26% θετικής γνώμης. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ερώτηση θεωρούν καλύτερη την εικόνα σε ποσοστό 37% και το ίδιο καλή σε 29% ενώ χειρότερη το 23% και το ίδιο κακή ένα 2%.

Όσο για το που θα πρέπει να στραφεί ο Στέφανος Κασσελάκης το 56% ζητά κεντροαριστερά, αριστερά το 23% και να διατηρήσει την ίδια πολιτική το 9%. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά αυτά είναι 53% κεντροαριστερά, 34% αριστερά και 6% στην ίδια γραμμή.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega ο Κυριάκος Κασσελάκης παίρνει μόλις ένα 7% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ένα 3% δήλωσε την Έφη Αχτσιόγλου.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ οι πολίτες θεωρούν πως υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη σε ποσοστό 58%.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (46%) επίσης θεωρούν, πάντως, ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό τόσο λίγο καιρό δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα, καθώς υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.
Το 27% θεωρεί ότι αποτελεί μειονέκτημα και μόλις 17% πιστεύει ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχεδόν 4 στους 10 (39%, 23% πολύ χειρότερα – 16% λίγο χειρότερα) πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 29% (18% λίγο καλύτερα – 11% πολύ καλύτερα) πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 22% πιστεύει ότι θα μείνουν ίδια. Στην δημοτικότητα σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Στέφανος Κασσελάκης ισοβαθμεί με το Νίκο Ανδρουλάκη με ένα ποσοστό 28%.