27 Ιουλίου, 2024

Δημήτρης Μεσούλας: «Με τον Γιάννη Μώραλη για έναν Πειραιά Νικητή»

Αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μεσούλας, καταγράφοντας τους λόγους που τον οδήγησαν να σταθεί στο πλευρό του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μωραλη.

——————————————————

Τι σας έπεισε να συστρατευτείτε στο πλευρό του Γιάννη Μώρη στη προσπάθεια του να επανεκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά; 

Για εμάς που μεγαλώσουμε, ζούμε και εργαζόμαστε στον Πειραιά, η πόλη την οποία παρέλαβε ο Δήμαρχος μας το 2014, με αυτήν που τώρα βλέπουμε καθημερινώς, δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Η αναμόρφωση του Πειραιά φέρει την σφραγίδα του Γιάννη Μώραλη. Και ως άνθρωπος που αγαπώ τη πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι, δεν θα μπορούσε να μη σταθώ στο πλάι του νυν Δημάρχου, από την στιγμή που αποφάσισα να εμπλακώ με την πολιτική. 

Πως προέκυψε για εσάς η ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας μία θέση στην επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Όπως και πιο πάνω σας ανέφερα, ο Πειραιάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Ζω εδώ, έχω την επιχείρηση μου εδώ. Επομένως θεωρώ πως έχω και τους λόγους, αλλά και τα προσόντα να συμβάλλω στην προσπάθεια του Γιάννη Μώραλη να πάει τον Πειραιά ένα βήμα πιο πέρα. Υπήρξαν επίσης πολλοί φίλοι που με παρότρυναν να βγω μπροστά σε αυτή τη μάχη, εκπροσωπώντας τους ανθρώπους της γενιάς μου. 

Είστε ένας άνθρωπος του επιχειρηματικού κόσμου. Θεωρείτε πως η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο στην ενίσχυση αυτού του κλάδου, και ποια θεωρείτε πως πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα στον Πειραιά; 

Όλα είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης. Σαφώς και απαιτείται μία καλή συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση, ωστόσο όταν έχει την πρόθεση να πετύχεις κάτι, τότε εμπόδια δεν υπάρχουν. Σαφώς και το ζήτημα της επιχειρηματικότητας είναι σύνθετο. Ωστόσο ο Γιάννης Μώραλης γνωρίζει καλά αυτό τον κλάδο, με την θητεία του αυτά τα 9 χρόνια στον δημαρχιακό θώκο, να αποδεικνύει πως έχει πράξει ότι περνά από το χέρι του, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η επιχειρηματικότητα στη πόλη μας. 

Ποιες θεωρείτε πως είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη 4ετία και πόσο ψηλά βάζει τον πήχη η παράταξη ”Πειραιάς Νικητής”;

Όπως ο σοφός ελληνικός λαός σημειώνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Από το 2014 έως και σήμερα, ο Γιάννης Μώραλης πέτυχε πολλά. Πλέον ζητά τη ψήφο των πολιτών με στόχο να πετύχει άλλα τόσα. Συλλογικά και θεσμικά λοιπόν θα τοποθετήσουμε, εφόσον οι πολίτες μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, τους στόχους της επόμενης 5ετιας, με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας.