27 Ιουλίου, 2024

Η ενίσχυση και η ψηφιοποίηση του ΕΣΥ, το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας

Για το μέλλον του ΕΣΥ και το πως μπορεί ο κλάδος της υγείας να ψηφιοποιηθεί, μίλησαν σε χθεσινή εκδήλωση στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ο υποψήφιος με την ΝΔ στην Α’ Αθηνών και η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ έδωσαν σαφή έμφαση στην ανάγκη για ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών Υγείας, όπως επίσης και στην αναγκαιότητα δημιουργίας του λεγόμενου ”φακέλου ασθενούς”. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης 

Εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί πως προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλάκις υπογραμμίσει πως θα αποτελέσει μεγάλο στοίχημα της επόμενης 4ετίας η ενίσχυση του ΕΣΥ, στοχεύοντας να δοθεί ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης στην αναβάθμιση του κλάδου της υγείας. 

Εκ των παρευρισκόμενων η πλειοψηφία προερχόταν από τον χώρο της υγείας, και στο τέλος δόθηκε αρκετός χρόνος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις. 

Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν και το τι σκοπεύει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση για το ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας). Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορούσε το αν η κυβέρνηση θα ενισχύσει το ΙΦΕΤ, τόσο σε ότι αφορά την διάθεση καινοτόμων φαρμάκων ή και φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στην Ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στον κλάδο της έρευνας. 

Τονίστηκε δε ότι το ΙΦΕΤ, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως επίσης και τώρα, σώζει καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες ζωές ασθενών που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα είχαν πρόσβαση σε φάρμακα για σπάνιες ασθένειες. 

Εικόνα