20 Μαΐου, 2024

Κακοκαιρία Daniel: Το νερό «κατάπιε» σπίτια στο Ριζοβούνι

Το σκληρότερο πρόσωπο της δείχνει η κακοκαιρία τα τελευταία 24ωρα , σφυροκοπώντας την Θεσσαλία. 

Οι ζημιές από την επέλαση της κακοκαιρίας είναι ανυπολόγιστες, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι κάτοικοι αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις στέγες.

«Υπάρχουν σίγουρα αγνοούμενοι, δεν έχουμε εικόνα. Η τελευταία διάσωση έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα. Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Το 95% των σπιτιών έχει πλημμυρίσει. Είμαι κτηνοτρόφος, έχω 800 ζώα και δεν έχω καμία εικόνα αν ζουν. Δεν μπορώ να πάω να βοηθήσω. Προέχει η ασφάλειά μας. Το νερό είναι πάνω από 1,8 μέτρα, αγγίζει και τα 2 μέτρα» περιέγραψε.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται ο δήμος Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους.

* με πληροφορίες από το newsit.gr