27 Ιουλίου, 2024

Μία χούφτα άνθρωποι αλλάζουν την Ελλάδα και μας οδηγούν στο φως μέσα στο σκοτάδι

Σήμερα βρέθηκα στην ακaδημία εθελοντισμού HELPHELLAS στο εθνικό συντονιστικό κέντρο εθελοντών στο Μαρούσι για να παραδώσω τα είδη που προσέφεραν συμπολίτες μας για τους πυροσβέστες (Νερά, ορούς, κρέμες για εγκαύματα, μάσκες, ξηρά τροφή κ. α.

Εκεί συνάντησα δυο εξαιρετικούς ανθρώπους την Αντιγόνη Ωραιοπούλου Αντιπρόεδρο της ακαδημίας και τον Πρόεδρό της Γιώργο Γαμπιεράκη. Το πρώτο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η οργάνωσή τους, η ηρεμία τους και τα χαμόγελά που φώτιζαν τα πρόσωπά τους παρά την μεγάλη τους κούραση. Στην πόρτα είχαν το σήμα τους και το όνομα της ομάδας σε μια καλαίσθητη ταμπέλλα.

Με υποδέχτηκαν δυο κυρίες, μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να τους βοηθήσω στην μεταφορά των ειδών από το αυτοκίνητό μου στα γραφεία τους παρά μόνο αν το ήθελα. Στη συνέχεια κατέγραψαν τα στοιχεία μου και με ενημέρωσαν σε ποιους και σε ποια σημεία της Ελλάδας θα δοθούν τα είδη.

Μου εξήγησαν πως λειτουργούν και με ποιες διαδικασίες επιβεβαιώνουν ότι τα είδη φτάνουν στα χέρια αυτών που τα έχουν ανάγκη και δεν καταλήγουν σε κάποια αποθήκη της περιφέρειας, του Δήμου ή κάποιου άλλου.

Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα πιστοποιημένο, θεσμοθετημένο εθνικό μητρώο εκπαιδευμένων εθελοντών για το περιβάλλον, τα ζώα και τους ανθρώπους οι οποίοι θα δρουν σε όλη την Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο. Τις πιστοποιήσεις εκπαιδευτικού κέντρου, την οργάνωση, τις διαδικασίες και τους εθελοντές τα έχουν ήδη.

Τους εύχομαι ολόψυχα να ολοκληρώσουν τον στόχο τους και να δημιουργήσουν μια αλυσίδα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς που θα γίνει ένας αμόλυντος, ακλόνητος θεσμός που θα δρα όσο υπάρχει φύση, ζώα και άνθρωποι. Εκεί όπου η πολιτική σταματά και οι κυβερνήσεις κρίνονται ανεπαρκείς, προσπάθειες όπως αυτή της HELPHELLAS συνεχίζουν και αποδεικνύονται ισχυρότερες των προηγούμενων ! Keep Giving HELPHELLAS !

Τώρα είσαστε μια χούφτα άνθρωποι που προσφέρετε ότι μπορείτε, αύριο κάθε τόπος της Ελλάδας θα έχει και έναν από εσάς. Κερδίσατε τις καρδιές ήδη πολλών από τον Δήμο μας, τον Δήμο Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης.

Οι φίλοι και συνδημότες που προσέφεραν τα είδη που παρέδωσα στην HELPHELLAS είναι : Κλαίρη Σαραντάκου, Φαρμακείο Μαρίας Αναγνωστάκη, Φαρμακείο Μαρίας Καραγεωργιάδου και Μαρία Χριστίνα Καρέλλου. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αυτή την φορά !

Κατερίνα Τσατσαρώνη