27 Απριλίου, 2024

Mητσοτάκης: ”Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας”

Στόχος μας είναι η πάταξη της ακρίβειας και δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας είπε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι παράνομες πράξεις στα Πανεπιστήμια δεν θα γίνουν ανεκτές και δε θα βρίσκουν καταφύγιο τα Ανώτατα Ιδρύματα όσοι επιδιώκουν να τα μετατρέπουν σε χώρους βίας  

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα και έχουν οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε πολλά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφέρθηκε ακόμα στην Υγεία, σημειώνοντας πως γίνονται παρεμβάσεις στον τομέα αυτό, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. «Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτίρια, ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ» είπε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συμπληρώνοντας πως εξίσου σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.