27 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα ελκυστική σε επενδύσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada στο Τορόντο και τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μια είναι μια ελκυστική χώρα για επενδύσεις.

Στη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos, που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economic Club Canada στο Τορόντο, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κληθείς από τον συνομιλητή του να γυρίσει πίσω στο 2019 και να θυμηθεί τις πρώτες 100 μέρες της πρωθυπουργίας του, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η χώρα, «ούσα ακόμη υπό την εποπτεία των ευρωπαϊκών θεσμών και θεωρούμενη από πολλούς ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, όταν δεν ήταν ελκυστικός επενδυτικός προορισμός» και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης.

«Βεβαίως, στη συνέχεια χρειάστηκε να γίνει διαχείριση της πανδημίας, αλλά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδείχθηκε συνολικά επιτυχημένη καθώς κατόρθωσε λελογισμένα να μειώσει φόρους χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική ισορροπία των μακροοικονομικών προβλέψεων, βελτίωσε το κανονιστικό περιβάλλον παρέχοντας ένα σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που θα ήθελαν να επενδύσουν» σημείωσε και είπε ότι θεωρεί πως η περίπτωση της καναδικής εξορυκτικής εταιρείας Eldorado Gold ήταν από πολλές πλευρές ενδεικτική της προόδου που επετεύχθη.

Εξήγησε ότι μέσω της επένδυσης αυτής, δημιουργήθηκαν πολλές νέες θέσεις εργασίας σε μια σχετικά φτωχή περιοχή της χώρας, ενώ η οικονομική αυτή δραστηριότητα βοηθά βεβαίως και την οικονομία της χώρας.

Τόνισε ότι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα «καθώς η κυβέρνηση κατάφερε να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό σε μια σειρά από τομείς».