27 Ιουλίου, 2024

Νύχτα τρόμου με ανοιχτά πύρινα μέτωπα στην Αττική

Δύσκολη η νύχτα στα πύρινα μέτωπα σε Ανατ. Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες και τις καιρικές συνθήκες θα δώσουν τη νύχτα οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Οι φωτιές που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας, έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα δωθούν άμεσα αποζημιώσεις.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες μέτωπα. «Παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας πως θα συνεχιστούν οι αντιπυρικές εργασίες σε όλα τα μέτωπα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα» πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.