20 Μαΐου, 2024

Όλα όσα οδήγησαν στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια – Πως θα αντιδράσει ο Πατούλης;

* Ακολουθεί ρεπορτάζ της ιστοσελίδας TOMORROWNEWS.GR

Σαββατοκύριακο θερμών πολιτικών εξελίξεων ήταν αυτό που προηγήθηκε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ”αδειάζει” τον Γιώργο Πατούλη και να αποσύρει την στήριξη του στο πρόσωπο του εν όψει των επικείμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών. 

Αιτία οι ”χοροί” του νυν Περιφερειάρχη εν μέσω εθνικούς πένθους, γεγονός που φυσικά αποτελεί την αφορμή και όχι την ουσιαστική αιτία του χάσματος μεταξύ του ιδίου και του Μεγάρου Μαξίμου. 

Προσωπικά ο πρωθυπουργός είχε καιρό τώρα κακή άποψη για τον Γιώργο Πατούλη, είτε εξαιτίας των πυρκαγιών εντός Λεκανοπεδίου, είτε λόγω του τρόπου με τον οποίο η Περιφέρεια χειρίστηκε κύματα κακοκαιρίας. 

Το ζειμπέκικο λοιπόν του Περιφερειάρχη αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία ώστε το κυβερνών κόμμα να διαχωρίσει την θέση του και να αφήσει ”ξεκρέμαστο” τον Γιώργο Πατούλη. 

Εκλεκτός του Μαξίμου αποτελεί ο Νίκος Χαρδαλίας, έμπειρος στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και πρόσωπο το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται όσο λίγα. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα αύριο, με τον κ. Χαρδαλιά να εγκαταλείπει τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. 

Ερωτηματικό πλέον αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο κ. Πατούλης. Όπως η ιστοσελίδα ”protothema.gr” αναφέρει, ο νυν Περιφερειάρχης δέχεται πιέσεις ώστε να μην είναι εν τέλει υποψήφιος και να διαλύσει τον συνδυασμό του. 

Κάτι πάντως που σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις προθέσεις του.