20 Μαΐου, 2024

Παραλύει η χώρα αύριο – Ποιοι θα απεργήσουν

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο έχει προκηρυχθεί για αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, από πολλά εργατικά συνδικάτα και κέντρα σε όλη τη χώρα, με τη χώρα να παραλύει. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!» αναφερει στην ανακοίνωσή της. Παράλληλα καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας , αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..».

Και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καλεί τα μέλη της σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, δηλώνει πως το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.