27 Ιουλίου, 2024

Προ των πυλών κυβερνητική παρέμβαση για εισιτήρια «φωτιά» των ακτοπλοϊκών

Ορθάνοιχτο ενδεχόμενο για παρέμβαση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα εισιτήρια από ”χρυσάφι” άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων».

Συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης: «Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται οι αντοχές των ταξιδιωτών, καθώς οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων βρίσκονται στα ύψη, παρά το γεγονός πως το κόστος των καυσίμων έχει σε σχέση με πέρσι καταγράψει μείωση της τάξεως του 45,5%. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως μία τριμελής οικογένεια με ένα όχημα, για το ταξίδι από τον Πειραιά προς την Μήλο και το αντίστροφο, πρέπει να αφαιρέσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 758 ευρώ.