27 Ιουλίου, 2024

Προ των πυλών «τριπλό» Market Pass τον Οκτώβριο – Ποιοι θα το λάβουν;

People wearing protective face masks shop in a super market in Athens, Greece, March 13, 2020. REUTERS/Constantina Peppa

Την πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος του Market Pass και για τους τρεις μήνες σε μία δόση τον προσεχή Οκτώβριο εξετάζουν στο Οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας NEWSIT.

Συγκεκριμένα, μετά την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με βάση τις οποίες θα καθοριστούν οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος, στο «τραπέζι» έχει πέσει η τριπλή καταβολή του Market Pass – για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο – σε μία δόση.

Στο πλαίσιο αυτό, 2,8 εκατ. νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν «τριπλό» επίδομα στις αρχές του Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι θα προκύψουν σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου 2023. Σημειώνεται πως η  πλατφόρμα του Market Pass θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση ή η αίτηση που είχαν υποβάλει στον πρώτο κύκλο απορρίφθηκε.

Όσοι έχουν λάβει την ενίσχυση, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς θα επαναξιολογηθούν με  βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος.