27 Ιουλίου, 2024

Σκέρτσος: «Οι ακτοπλοϊκές υποσχέθηκαν να δώσουν μειωμένα πακέτα έως 20%»

Police checks citiznes at the port of Piraeus, April 10, 2020. Greece is on the nineteenth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Αστυνομία ελέγχει πολίτες στο λιμάνι του Πειραιά, 10 Απριλίου, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη ένατη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Να επιδείξουν ευαισθησία απέναντι στην ελληνική οικογένεια και να μειώσουν το κόστος των ναύλων, κάλεσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τις ακτοπλοϊκές εταιρίες. 

Βάσει όσων είπε στο MEGA o κ. Σκέρτσος, οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να εκδώσουν πακέτα προσφορών με μειωμένες τιμές έως και 20% ώστε να αντιμετωπιστεί το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών», δήλωσε.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως προτεραιότητα στην παροχή αυτών των πακέτων θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και οικογένειες, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια.