27 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για την πρόταση δυσπιστίας

Έντονη είναι πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο Τρίτη (26/3) από τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Για να ξεκινήσει η διαδικασία χρειάζεται η στήριξη 50 βουλευτών που ούτως ή άλλως υπάρχουν αφού την πρόταση δυσπιστίας ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, νευρικότητα και αντιδράσεις επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη δήλωση Κασσελάκη, που μέσω ανάρτησης στα social media επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Η δήλωση Σπίρτζη δεν ήταν η μοναδική αντίδραση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη περί διεξαγωγής εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών, πήρε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης. «Ήταν βαριά υπερβολική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, του προέδρου μας» ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ. Εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε να αποφύγει ο κ. Κασσελάκης «αυτή την υπερβολή».