27 Ιουλίου, 2024

Τριάντα νέες υπηρεσίες στο gov.gr μόνο τον Οκτώβριο

Με έντονους ρυθμούς προστίθενται υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για πολίτες στο gov.gr καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για το κοινό. Μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 30 νέες υπηρεσίες, ουσιαστιά κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα υπηρεσία στην πλατφόρμα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει τον πολιτοκεντρικό σχεδιασμό των υπηρεσιών, ο οποίος από την προηγούμενη τετραετία, απέδωσε καρπούς και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι νέες υπηρεσίες που προστέθηκαν αφορούν σε 15 διαφορετικά Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου.

Ανάμεσα σε αυτές μπορεί κάποιος να βρει: τις αιτήσεις επιδοτήσεων προσωρινής στέγασης και αποζημίωσης επιχειρήσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, το voucher για την μετατροπή κτιρίων σε “έξυπνα” από το πρόγραμμα Smart Readiness, τις έξι διαφορετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπως η ένσταση για πράξη βεβαίωσης παράβασης και πολλές ακόμα.

Τις νέες δυνατότητες ανακοίνωση και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.