27 Ιουλίου, 2024

Βουλή: Ποιοι έκαναν «κοινοβουλευτικό bullying» στην Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Γραμματέων και Κοσμητόρων της νέας Βουλής, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι δέχθηκε bullying και γιουχαΐσματα από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και «αντικοινοβουλευτικό πανικό» από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής.

Συγχρόνως δεν δίστασε να κατηγορήσει το κυβερνών κόμμα ότι θέλησε να στερήσει ενδεχόμενη τρίτη ψήφο του κόμματος στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η Πλεύση Ελευθερίας τήρησε στάση αρχής στην ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπροέδρων της Βουλής, δίχως να ανταλλάξει την ψήφο της, για κανενός είδους κοινοβουλευτικό προνόμιο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, όπου προέκυψε πεντακομματικό προεδρείο, καθώς οι προτεινόμενοι Αντιπρόεδροι από τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενοι πλειοψηφία.

«Πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες συνηθίζουν να κάνουν συμφωνίες, πριν την ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπροέδρων. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας έχει αποφασίσει να μην δρα έτσι», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου και είχε γνωστοποιήσει ότι θα ψηφίσει «παρών» για όλους τους Αντιπροέδρους.

«Επειδή η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε σε συμφωνίες, όπως άλλοι και επειδή είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή, με εμένα επικεφαλής και το ενδεχόμενο τριών ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλησε να στερήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, αυτή την ψήφο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, την τρίτη ψήφο δηλαδή που θα έδινε ο Αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.