27 Ιουλίου, 2024

Ξυλοδαρμό από εφοπλιστή χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεντέλης, όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος γνωστού εφοπλιστή. Όπως αναφέρει, ενώ βρίσκονταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον εφοπλιστή ο οποίος συνοδευόταν από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος. Ο κ. Μαρινακης τόνισε ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».