9 Μαΐου, 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΜΕΛΕΤΖΗΣ – Υπ.Περιφ.Συμβουλος: ”Γιατί συμπορεύομαι με το Γιώργο Ιωακειμίδη και την παράταξη ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”

Συνέντευξη για τους λόγους που συμπορεύεται  με τον Γιώργο Ιωακειμίδη παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την παράταξη «ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» Βασίλης Μαμελετζής , στον δημοσιογράφο Ιάσωνα Δημητριάδη και στην ιστοσελίδα ATHINAIKIRIVIERA.GR

– Για ποιο λόγο επιλέξατε να κατέβετε στις εκλογές μαζί με το Γιώργο Ιωακειμίδη  ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής;

Η απόφαση μου να είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός  Σύμβουλος  με το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ  ,δίπλα στο Γιώργο Ιωακειμίδη  ,έναν πολύπειρο τεχνοκράτη και  αυτοδιοικητικό,  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη  διεκδίκηση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της διαφάνειας και της προόδου στη Περιφέρεια Αττικής.

Μαζί θέλω να διεκδικήσουμε  με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  την επανασύσταση  του θεσμού της περιφέρειας ,για  όλες και όλους  τους  συμπολίτες μας  που  ζούμε  στην  πολύπαθη Αττική.

Ποια είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Αττικής και πώς θα την αντιμετωπίσετε με τη συνδρομή του κ. Ιωακειμίδη; 

Μια από τις κύριες προκλήσεις είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας και είμαι βέβαιος πως θα εργαστούμε με τον κ. Ιωακειμίδη  για τη δημιουργία ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης, με βάση την αειφορία, τη προστασία του περιβάλλοντος ,την  αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ,την άμεση καταπολέμηση των  αιτιών των οδικών ατυχημάτων στη Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος και την Αθηνών Σουνίου δρόμοι που ειδικά τη καλοκαιρινή  περίοδο που υπερδιπλασιάζεται ο κυκλοφοριακός φόρτος έχουμε πλειάδα ατυχημάτων  , την καινοτομία και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που προσφέρονται  στον οινοποιητικό και καλλιεργητικό τομέα. Ζούμε σε μια περιοχή που συνδυάζει την αστική ανάπτυξη με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό με την αλιεία σε ένα απλωμένο παραλιακό μέτωπο, που σαν τόξο αγκαλιάζει με τις υποδομές και τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας  την Αθήνα. Η Ανατολική Αττική είναι μία περιφέρεια με σημαντικό επιχειρείν που αποτελεί τη διεθνή πύλη εισόδου στην πρωτεύουσα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

-Ποια είναι σύμφωνα με τη γνώμη σας τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής;

Προβλήματα  όπως , η μη ύπαρξη νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, το χαμηλό αίσθημα ασφάλειας λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης ,οι απρόσκοπτες συγκοινωνιακές διασυνδέσεις με το κέντρο αλλά και μεταξύ των δήμων, τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, το νερό, τα αποχετευτικά δίκτυα,οι προβληματικές εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης (απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης αντι πλημμυρικών έργων), τα  μη λειτουργικά λιμάνια, οι τουριστικές υποδομές στις παραλίες και η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων, η στήριξη των τοπικών αγορών, μικρών επιχειρηματιών και παραγωγών, είναι τα κυριότερα  προβλήματα    της Ανατολικής Αττικής.

-Μετά τη τελευταία θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία τι γνώμη έχετε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής;

Η ανυπαρξία υποδομών στα 4/5 της Αττικής είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και κοινωνικά βάρβαρη.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κινδύνου, αρκεί η διαπίστωση πως αν η μισή βροχή της Θεσσαλίας πέσει στο λεκανοπέδιο, η Αττική, κυρίως στα νοτιοδυτικά, και ανατολικά  θα πλημμυρίσει, με τραγικές συνέπειες. Στην Ανατολική Αττική τα ρέματα που είναι ευθύνη της περιφέρειας  Ραφήνας ,Βούλας,Βάρης είναι και χωρίς καθαρισμό  και χωρίς ενεργές διευθετήσεις και με μη καθορισμένα χωροταξικά όρια .

Πρόληψη για την κλιματική κρίση σημαίνει μελέτη και γρήγορα έργα. Αν θέλουμε πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο τώρα.Δεν έχουμε πέντε χρόνια να περιμένουμε για να μην ξαναπνιγούμε, να μην ξανακαούμε. 

Η ανυπαρξία υποδομών στα 4/5 της Αττικής είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και κοινωνικά βάρβαρη. Με την κομματική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την αλλαγή Πατούλη με Χαρδαλιά, η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και δύο μήνες ουσιαστικά ακέφαλη. 

Ο κ. Πατούλης ήταν απών στις φωτιές, απών στις πλημμύρες. Προχθές κόντεψαν να πνίγουν άνθρωποι στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, από μια νεροποντή. Ο δρόμος αυτός ανήκει στην Περιφέρεια. Είχε άραγε κάποιος καθαρίσει τα φρεάτια; 

-Ποια είναι η γνώμη σας για το πρόβλημα των απορριμάτων στην Αττική; Είστε υπέρ της καύσης;

Ούτε καύση ούτε παύση.  Η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι τραγική, είναι η τελευταία περιφέρεια της Ευρώπης στη διαχείριση απορριμμάτων.  Η Φυλή έχει το πολύ 1,5 χρόνο ζωής ακόμα. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ανακυκλώνουμε 900.000 τόνους σκουπιδιών και ανακυκλώνουμε μόλις 150.000. Εμείς έχουμε επεξεργαστεί μια συνεκτική και ρεαλιστική πρόταση για την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Προχωράμε στην ολοκλήρωση μονάδων επεξεργασίας χωρίς επιβάρυνση των πολιτών. Δίνουμε την αναγκαία συνδρομή στους δήμους για την οργάνωση, αποκομιδή και διαχείριση της ανακύκλωσης σε κάδους, γωνίες ανακύκλωσης και μικρές μονάδες βιοαποβλήτων, καθώς και την κομποστοποίηση στο σπίτι. Στόχος μας είναι το 2025 να λειτουργούν τα εργοστάσια και η οργάνωση των ροών ανακύκλωσης να φτάσει το 35% δηλαδή τουλάχιστον 300 χιλιάδες τόνους

ΑΝ οι πολίτες μας εμπιστευθούν είναι το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει ο κ. Ιωακειμίδης με τον πρωθυπουργό είναι το θέμα απορρίματα. Και το πρώτο που θα διαπραγματευθούμε με την αρμόδια διεύθυνση της ΕΕ. Στην Ευρώπη ακούν Περιφέρεια Αττικής και κλείνουν το τηλέφωνο. Θα πάμε με σύμπνοια, μελέτη να το αλλάξουμε αυτό.

Γιατί κάποιος ψηφοφόρος πρέπει να προτιμήσει το συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη;

Γιατί Ο κ. Ιωακειμίδης -επί 7 θητείες Δήμαρχος σε Ρέντη και Νίκαια- έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά. Αναγέννησε την περιοχή ευθύνης του , έφερε αναπτυξιακά έργα (Village, allou κλπ), έχει πλεονασματικά ταμεία, έχει κάνει σειρά κινήσεων για ανακούφιση των ασθενέστερων δημοτών. Αυτό είναι αποτελεσματικότητα. Και είναι αποτελεσματικός επειδή είναι αφοσιωμένος στην αυτοδιοίκηση. Όχι στις κάμερες. Και επειδή ξέρει, μπορεί και φυσικά επιδιώκει να προχωρήσει στις απαραίτητες συνεργασίες για το καλό της Περιφέρειας.

Γιατί Το σπίτι του καθενός είναι η Αττική . 

Ποια είναι τα  πρώτα πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας;

Πρώτον, ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και νέες μελέτες για όπου χρειάζεται. Είναι απόλυτη προτεραιότητα. 

Στη συνέχεια, Χωρικός σχεδιασμός σε Ανατολική και δυτική Αττική, κυκλοφοριακό, απορρίμματα.

Απλά πράγματα. Στην Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ξέρουμε πόσοι είμαστε και τι κάνουμε. Στην Δυτική τα logistics  και τα φορτηγά πέφτουν στα σπίτια, στην Ανατολική αυτοφυείς πόλεις αναπτύσσονται αυτόνομα. Δυο μελέτες για σχέδιο πόλεων, μια για την καθεμιά μια Τρίτη ολιστική μελέτη για το κυκλοφοριακό της Αττικής, όλης της Αττικής το επαναλαμβάνω αλλιώς θα μείνουμε πάλι στα μπαλώματα.  Το έργο του Ελληνικού σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμο.Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή ΓΙΝΕΤΑΙ  ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ .Χρειάζονται άμεσες  λύσεις και νέοι  άμεσοι σχεδιασμοί .

Κλείνοντας ,σας διαβεβαιώ ότι Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω έναν ειλικρινή και έντιμο αγώνα για τους συμπολίτες μου  στην Ανατολική Αττική   τη περιφέρεια μας . Με την εκλογή μου στο  Περιφερειακό συμβούλιο , θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ανατολική Αττική να αλλάξει, να ανανεωθεί, να εκσυγχρονιστεί  με συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις με διαφάνεια και εντιμότητα.

Ζητώ τη ψήφο σας Με Αφετηρία  για μία καλύτερη Αττική  με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα ζωής του κατοίκου .

– Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Εγώ, σας ευχαριστώ.

_________________

Βασίλης Μαμελετζής Υποψήφιος  περιφερειακός σύμβουλος  με το Γιώργο  Ιωακειμίδη 

Διαχειριστής ομάδας fb :3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Δημόσια ομάδα