17 Μαΐου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μπόνους παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους

«Το νέο πλαίσιο για το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο περιορίζει τις αναβολές και αυξάνει τη λογοδοσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους 15% στους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως γίνεται ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημόσιους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει».

Στην αρχή της εισήγησής του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στόχος των νομοθετικών πρωτοβουλιών είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και σημείωσε ότι την Τρίτη συζητιέται στη Βουλή ο δικαστικός οδικός χάρτης με στόχο να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης κατά 30%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στον οδικό δικαστικό χάρτη, μια μεταρρύθμιση ύστερα από 150 χρόνια. «Αύριο το σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα μίλησε για την εθνική στρατηγική για τα Άτομα με Αναπηρία 2024-2030, με σκοπό να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία στους τομείς εκπαίδευσης και εργασίας.